Kawan-kawan dan sahabat handai....

Sabtu, Disember 05, 2009

Apa maksudnya??? Abu Kassim kata Ahmad Said tiada kredabiliti dan integriti ke....


Nama dah tukar....dari BPR jadi SPRM........

Ketua pun dah tukar...dari Ahmad Said ke Abu Kassim....

Adakah kredabiliti, Integriti akan bertukar atau masih lagi menjadi sebuah lagi parti komponen BN seperti SPR....sama-samalah kita nantikan........

Abu Kassim Sedia Perancangan Kembalikan Integriti SPRM

PULAU PINANG: Timbalan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Abu Kassim Mohamed akan menyediakan beberapa perancangan bagi mengembalikan integriti suruhanjaya itu sebaik mengambil alih kepimpinan SPRM berkuatkuasa 1 Januari 2010.

"Saya akan menyusun beberapa perancangan bagi mengembalikan integriti dan kepercayaan orang awam terhadap SPRM," katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan integriti 2009 di sini hari ini.

Selain itu, beliau berkata kerjasama daripada pelbagai pihak sama ada agensi kerajaan dan badan bukan kerajaan (NGO) juga penting dalam memantapkan SPRM.

"Tanpa bantuan semua pihak dan orang awam, SPRM tidak dapat menjalankan kerja dengan sempurna dan cekap," katanya.

Abu Kassim melahirkan rasa syukurnya kerana diberi kepercayaan untuk mengetuai suruhanjaya itu.

Abu Kassim menggantikan Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Ahmad Said Hamdan yang memendekkan tempoh perkhidmatannya yang sepatutnya berakhir 25 Mei tahun depan kepada 31 Dis ini.

Sumber : mstar

1 ulasan:

  1. Selagi puak Najib yang berkuasa walau sesiapa pun yang dilantik mereka tetap penjilat kahak pemerintah. Takkan pulih SPRM selagi bernaung dibawah UBN.

    Minta jasa baik pihak anak muda shah alam meletakkan link teman di blog ini.

    BalasPadam

Orang kito