Kawan-kawan dan sahabat handai....

Rabu, Disember 23, 2009

kalau dah pemimpin Sunnah Wal Jamaah tegas Anwar tidak bersalah, siapalah najib...


PUTRAJAYA, 22 Disember - Pengerusi Kesatuan Ulamak Sedunia Sheikh Dr Yusuf Abdullah Al-Qaradawi yakin Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak bersalah dan menjadi mangsa fitnah berhubung pertuduhan liwat terhadap beliau.


Beliau turut mendesak agar kes qazaf yang difailkan terhadap Mohd Saiful Bukhari Azlan lebih setahun lalu dipercepatkan dan diselesaikan segera.

Tokoh Maaf Hijrah itu menegaskan Mahkamah Syariah tidak mempunyai alasan untuk melengah-lengahkan keadilan Islam kepada penuduh mahupun yang tertuduh.

Tambahan lagi dengan kesahihan daripada empat orang doktor yang membuktikan tiada kesan luka di bahagian sulit Saiful Bukhari Azlan.

“Dia yakin insyaallah anwar tidak bersalah dan isu ini akan dapat diselesaikan dengan tuntas,” katanya.

Ini dikatakan oleh Sheikh Al-Qardhawi dalam pertemuan dengan Anwar dan beberapa orang pemimpin Islam di Putrajaya Isnin lalu.

Ahli Majlis Pimpinan Pusat, Dr Mohammad Nur Manuty yang turut hadir dalam perjumpaan itu memberitahu yusuf sangat yakin Anwar tidak bersalah.

“Syeikh Qardhawi amat menyokon penuh supaya kes ini jangan ditangguh-tangguhkan lagi dan segera diselesaikan mengikut pendekatan syariah, dan diserahkan kepada mahkamah tertinggi, kerana kata qardawi anwar dah mengalami kesengsaraan jiwa, keluarga, politik, beliau dlam keadaan yang diserang oleh pihak-pihak yang tidak bermoral,” katanya.

Sheikh Al-Qaradhawi yang dikurniakan Tokoh Maal Hijrah oleh kerajaan Malaysia berpendapat Anwar telah diserang daripada segi peribadi, keluarga dan politik oleh pihak yang tidak bermoral.-ATIQAH YAACOB

8 ulasan:

 1. dia cakap tampa fakta, dia cek ke jubur saiful tu, dia tengok ke dna air kote anwar?

  BalasPadam
 2. SIAPA YANG MELENGAH LENGAHKAN NYA,MANA DIA TAHU TAK BERSALAH,DENGAR SEBELAH PIHAK JE KE...

  BalasPadam
 3. kenyataan dia mengikut apa yang di terangkan padanya. bukankah 4 org Dr telah memeriksa cfool tu. bukankah pertuduhan tu, wajar ditolak sekira bukti asas tiada?..umpama anak dara mengadu dia di rogol,apabila Dr pereksa daranya masih perawan..!dimana benda tu masuk?

  BalasPadam
 4. qardawi bercakap tanpa bahan bukti dikemukakan kepada beliau.

  beliau yakin anwar tak buat sebab anwar yg dia kenal ialah anwar yang menjadi presiden abim dulu.

  mana dia tahu yg anwar dulu, sekarang dah berubah bila masuk umno sekian lama.....

  BalasPadam
 5. itu lah bezanya org yg berpandukan iman dgn org yg mengikut nafsu..umno semua betul, pembangkang semua salah..tu lah cth org2 yg suka ikut nafsunya ;)

  BalasPadam
 6. SIAPA KITA/ANDA YANG MENOLAK ULAMAK ??? YG MEMPERTIKAIKAN ULAMAK ??? DIMANAKAH TEMPAT KITA/ANDA ??? JANGANLAH SENTIMEN MEMBUTAKAN MATA DAN HATI KITA...

  BalasPadam
 7. pegangan kita cuma satu sebagai umat nabi muhammad, umat yang terakhir, tiada mana kitab pun menyebut umat melayu maka hendaklah kita berpegang pada tali allah, janji allah...ulamak sebagai pewaris nabi jangan kita menjadi umat yang tidak diredhai allah...nauzubillah

  BalasPadam
 8. bro...kl brani letak la video skali yg yusof qardawi ckp mcm tu...

  15 thn dulu boleh la lu nak kencing dgn guna nama ulama tu..

  skrg yusof qardawi dah kenal siapa nuar artatuk skrg ni...

  BalasPadam

Orang kito