Kawan-kawan dan sahabat handai....

Jumaat, Mac 06, 2009

HIMPUNAN RAKSASA HAPUSKAN PPSMI

PPSMI YANG TELAH MENGHANCURKAN BAHASA MELAYU DAN MENCABULI PERLEMBAGAAN NEGARA YANG MENIDAKKAN BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA RASMI....HAPUSKAN SEBELUM DIPUPUSKAN OLEH MANUSIA MANUSIA KEPARAT INI

SAMBUTAN MAULIDUR RASUL PERINGKAT NEGERI SELANGOR

TEMPAT : STADIUM MALAWATI SHAH ALAM
TARIKH\MASA : 09 MARCH 2009\08.00 PAGI
DISEMPURNAKAN OLEH DULI YANG MAHA MULIA SULTAN SELANGOR
DAULAT TUANKU! DAULAT TUANKU! DAULAT TUANKU!
KETUANAN RAKYAT BUKAN KETUANAN MELAYU

Amanat DSAI di Dewan MBSA Shah Alam
Tarikh : 08 MARCH 2009
Masa : 3.30 PETANG

RASUAH KHIR TOYO..............

Bagaimana jahat dan jijik sekalipun pemimpin-pemimpin UMNO itu, biarpun sebanyak mana pun laporan yang mempunyai bukti-bukti kukuh yang diserahkan kepada SPRM akhirnya diperamkan sampai bila-bila pun selagi BN memerintah Malaysia.Tidak ada seorang pun pemimpin-pemimpin BN yang dilihat bersih oleh rakyat walaupun mereka tidak dapat didakwa kerana pendakwaan berpilih-pilih atau 'double standard'.
Terbaru kes penyelewengan atau rasuah sebanyak RM17 juta pembelian haratanah di Mekah telah dibongkarkan oleh MB Selangor. Maka kini rakyat Selangor semakin tahu siapa sebenarnya Khir Toyo ini. Kononnya dia adalah pejuang moral dalam kes YB Eli, pejuang anti-rasuah dalam kes YB Khalid Ibrahim pasal lembu dan kereta. Konon beliau sangat suci tetapi sangat keji dan menjijikkan.Bola tanggung sudah ada ditangan MB TSKI, pastikan kenakan pukulan KO jangan kasihan dengan orang yang macam ini dan kuncu-kuncunya. Orang macam ni memang tak serik-serik dan munafik. Kalau SPRM tak siasat juga boleh hantar report yang sama tiap-tiap bulan biar pihak SPRM tak senang duduk.

1. Meluluskan projek pembina jalan merentasi bendang termahal, di Sekinchan, sejauh 20.5 km, bernilai RM92.5 juta kepada kontraktor yang hampir disenaraihitamkan, Meram Holdings.
Menurut taksiran JKR, kos jalan itu tidak boleh melebihi RM50 juta. Subkontraktor yang menjalan semua projek berkenaan, Cabaran Wangsa, di miliki Pua Kim An, 27 tahun, tuan rumah yang pernah disewa oleh Khir, manakala seorang lagi pengarah syarikat, Ahmad Tarmizi Tajjeury adalah kroni Khir yang juga mendapat 100 ekar tanah yang memberi keuntungan minimum RM20 juta.
2. Meluluskan tanah 400 ekar di Shah Alam, pada 20 Disember 2000 kepada empat syarikat berbeza (Layar Kekal/ Tirai Gemilang, Samasys, Usahasewa Sdn Bhd), tetapi seorang nama pengarahnya (Samsuri Rahmat) hadir dalam semua syarikat tersebut, iaitu seolah-olah Khir meluluskan tanah berpontensi tinggi itu kepada seorang sahaja.
Nilai tanah di kawasan berkenaan boleh mencapai RM1 juta untuk satu ekar. Samsuri boleh untung minimum RM300 juta dari tanah tersebut.
3. Meluluskan tanah kepada kroninya secara berulang kali dalam tempoh masa singkat. Daripada hanya dua mesyuarat Exco Kerajaan Negeri yang diambil secara rawak, iaitu pada 20 Nov. 2000 dan 4 Julai 2001, sekurang-kurangnya empat nama bertindan yang mendapat 100 ekar setiap orang, Ahmad Tarmizi Tajjeury, A.Rahman Mokhtar, Suzilawani Mustaphin dan Ali Nordin. Semua mereka ada hubungan, sama ada dengan Khir ataupun Setpol, Dr Karim Mansor. Sebahagian tanah ini telah dijual, dan pemiliknya boleh mengaut keuntungan RM200,000 seekar tanpa mengeluarkan modal walaupun satu sen.
4. Meluluskan tanah seluas 50 ekar setiap seorang kepada empat pemohon yang hanya baru berusia 20 tahun (Ahmad Azmir, Noor Ashikin, Mardhiah, Azril Yusri).Salah seorang darinya adalah anak pegawai Daerah Kuala Langat, di mana lokasi tanah itu dikesan. Difahamkan sebahagian anak-anak muda ini tidak tahu pun yang mereka mendapat tanah berkenaan kerana mereka hanya penama bagi pihak yang rapat dengan Khir. Mereka ini hanya menjadi pengarah syarikat, tidak pun sampai 40 hari sebelum Exco meluluskan permohonan mereka. Beberapa syarikat terbabit dikenal pasti mempunyai pemegang syer yang sama, yang terdiri dari dua wanita yang ketika permohonan diluluskan baru berumur 24 tahun.
5. Bagaimana Khir, pada bulan Mac 2001, hanya selepas 5 bulan menjadi MB, boleh membayar semua baki pinjaman rumahnya sebanyak RM150,000 secara tunai kepada BBMB Kajang. Kalaupun beliau tidak membelanjakan langsung elaun MBnya, beliau tidak mampu membayar semua pinjamannya itu.Rumah itu juga diubahsuai dengan kos yang besar, ini belum lagi dikira kos membina rumahnya sekarang di Simpang Lima, Tanjung karang, yang menelan belanja lebih RM300,000.
6. Menggunakan kuasa dan pengaruhnya sebagai Pengerusi PKNS untuk mendapatkan sebidang tapak banglo di Lot 14, Jalan 2/1G, Seksyen 2 Tambahan, Bandar Baru Bangi dengan diskaun hebat, 50%. Khir berbohong di Dun Selangor pada 31 Oktober 2001 apabila mendakwa beliau tidak membeli tanah itu, kononnya kerana tidak mampu dan dia juga menafikan pernah menerima dua tawaran dari PKNS dengan harga yang berbeza-beza. Salinan pembayarannya telah diperolehi.
7. Khir memberi sumbangan peribadinya, berbentuk telur ayam, ayam dan peralatan sekolah kepada pengundi di kawasannya, di Sungai Panjang pada 25 Disember 2000. Nilainya hampir RM200 ribu. Apabila dipersoalkan dari mana sumber kewangannya, beliau, melalui akhbar Malay Mail pada 15 Januari 2001 mendakwa sumbangan ayam diperolehi dari Lintang Bistari Sdn Bhd sebuah syarikat bumiputera yang menurut Khir adalah syarikat ternakan ayam terbesar di Sungai Panjang. tinjauan menunjukkan bukan ayam atau reban tidak ada di kawasan berkenaan, malahan bulu dan tahi ayam pun tiada.
8. Pada 17-18 April 2001, meluluskan kawasan kayu balak Kompartment 78 Hutan Simpan Hulu Langat kepada Fungsi Mewah Sdn. Bhd, seluas lebih 1200 ekar. Fungsi Mewah dimiliki oleh Pua Kim Seng, adik Pua Kim An, yang mana rumahnya bersebelahan rumah sewa Khir di Sekinchan dahulu. Pua Kim An juga dikesan mendapat tanah 100 ekar di Shah Alam. Keluarga Pua ini menyumbangkan dana kewangan yang besar kepada Khir semasa kempen pilihan raya 1999 dahulu.
9.Projek membekal dan memasang paip air besi keluli MS1200mm, dari Semenyih ke Banting sejauh 37.3 km, bernilai RM82,385,182.. Projek ini terlalu mahal dari taksiran awal, yang tidak boleh melebihi RM40 juta. Dan jika sumber air diambil dari Pekan Dengkil kemungkinan jaraknya dapat dipendekkan menjadi hanya 20 km dan ini lebih menguntungkan. Ahli keluarga terdekat Khir didakwa mendapat imbuhan berpuluh juta daripada kontraktor LBH Engineering.
10. Meluluskan konsesi membekalkan peralatan paip air untuk jabatan Bekalan Air Selangor kepada syarikat milik Naib Ketua Umno Tanjong Karang, JAKS Sdn Bhd. Harga paip JAKS 50% lebih tinggi daripada harga kilang. Bayangkan, untuk 1 meter paip, harga JAKS adalah RM900 sedangkan harga kilang hanya RM600. Selangor mahu tukar 5,000 km paip,jadi berapa untung JAKS?
11. Meluluskan kawasan balak di Kompatmen 78, Hutan Simpan Hulu Langat, seluas lebih 1,200 ekar kepada Fungsi Mewah, milik Pua Kim Seng, iaitu abang kepada Pua Kim Seng, bekas tuan rumah yang pernah disewa Khir di Sekinchan. Keluarga Pua ini juga mendapat kontrak membina jalan termahal (RM4.6 juta untuk 1km)merentasi sawah padi daripada Meram Holdings, kontraktor yang hampir disenarai-hitamkan.
12. Khir membayar RM10,000 sebulan bagi tapak banglonya, di Lot 14, Jalan 2/1G, Seksyen 2 Tambahan, Bandar Baru Bangi, yang dibelinya daripada PKNS dengan harga diskaun 50 peratus. Sumber pendapatannya dipertikai kerana sebelum ini beliau membayar tunai RM150,000 untuk selesaikan pinjaman rumahnya di Kajang, selepas lima bulan menjadi MB.
13. Beliau mengarahkan Pengarah JKR Selangor, melalui nota pensil (agar dapat dipadam jika timbul kontroversi kelak), agar menyerahkan projek yang membawa keuntungan lumayan kepada kontraktor kroni. Antara projek terbabit ialah pembinaan jalan di Sabak Bernam, masjid di Puchong Perdana, kem wataniah dan kuaters kakitangan SUK di Shah Alam.
14. Khir mempunyai hubungan rapat dengan kontraktor yang memohon projek kerajaan negeri, misalnya beliau bersama keluarga pernah bermalam di sebuah resort mewah di Janda Baik milik kroninya. Majulia Sdn. Bhd. Ini bercanggah dengan surat akujanji yang ditandatanganinya di depan Sultan Selangor.
15. Menswastakan kutipan tunggakan pembayaran ansuran bulanan rumah awam kos rendah seluruh Selangor kepada syarikat kroni, Noble Nexus Sdn Bhd melalui perjanjian konsesi pada 27 September 2001. Untung lumayan dapat dipungut secara mudah kerana tugas Nobel Nexus hanya menghantar notis saman dan 30% kutipan menjadi miliknya.
16. Meluluskan pembelian kenderaan rasmi kepada Exco Kerajaan Negeri Selangor dan Menteri Besar (dirinya sendiri) melalui mesyuarat Exco ke 25/2001 pada 26 September 2001, tanpa melalui prosedur yang lazim digunakan. Usia kereta rasmi MB belum sampai lima tahun (didaftarkan pada Jun 1997), dan tempoh Khir menjadi MB baru setahun iaitu tidak sampai lima tahun seperti sepatutnya. Beliau juga tidak merujuk kes ini kepada Perbendaharaan dan Ibu pejabat JKR di Kuala Lumpur. Meskipun menyentuh kepentingannya, di mana kereta rasminya Merc S320L, no. plat BGF7337 ditawar untuk dijual kepadanya, Khir masih mempengerusikan mesyuarat dan tidak mengisytihar kepentingannya.
17. Khir mengarahkan agar semua minit dan kertas mesyuarat exco dikutip semula selepas mesyuarat tamat, manakala segala bahan-bahan penting mesyuarat Exco yang dipengerusikannya sejak Ogos 2000 tidak dibenarkan disimpan oleh Exco lain. Selalunya kertas-kertas penting itu diedarkan kepada anggota Exco sehari sebelum mesyuarat, iaitu pada Selasa, tetapi selepas isu rasuahnya terbongkar, ia hanya diserahkan selepas setiap Exco duduk di kerusi masing-masing. Maknanya, “Exco Selangor masuk mesyuarat berlenggang, keluar pun berlenggang.”
18. Meluluskan hampir 11 ekar tanah di Bandar Baru Bangi, yang diwartakan sebagai kawasan rekreasi, kepada syarikat kroni, Bestarama Sdn Bhd. Masyarakat setempat membuat bantahan kerana setakat ini banyak kawasan hijau dibangunkan demi mengejar keuntungan lumayan. Bestarama boleh untung segera lebih RM14 juta. Menariknya, pemegang syer Bestarama juga pemegang syer Noble Nexus. Kedua-dua wanita itu hanya penama bagi suku-sakat Khir.
19. Menggunakan ratusan ribu ringgit wang kerajaan negeri untuk membeli iklan dua muka penuh berwarna dalam Utusan Malaysia, sekurang-kurangnya pada 1 Feb, 16 Mac 2002, bagi menjawab serangan Lutfi Othman yang mendakwa Khir mengagihkan tanah (yang luas dan mahal), pelbagai projek besar, balak, buat kroni dan suku-sakatnya.
20. Mengeksploit mesyuarat Majlis Tindakan ekonomi Selangor (MTES), untuk meluluskan segala tanah & projek kepada sesiapa yang disukainya tanpa kehadiran Exco lain. Mesyuarat Exco esoknya (pada setiap Rabu) hanya mengesahkan saja. MTES, menurut bekas penasihat undang-undang negeri, adalah tidak sah dari segi legal kerana ia merampas kuasa mesyuarat Exco.

Sumber:Tranungkite.Net

SUMBANGAN PELAJAR CEMERLANG UPSR DAN PMR DUN BATU TIGA

TEMPAT: DEWAN ORANG RAMAI TAMAN BATU 3 SHAH ALAM
TARIKH/MASA: 08 MARCH 2009 / 2.30 PETANG~5.30 PETANG

CERAMAH MAULIDUR RASUL DAN TAYANGAN VIDEO PALESTIN

TEMPAT : MASJID AS-SOLIHIN PADANG JAWA
TARIKH/MASA : 08 MARCH 2009/8.00 MLM - 11.30 MLM

KETERANGAN LANJUT: ENCIK ISHAK KAMIL~0166802927

PIDATO KEBANGSAAN 'KETUANAN RAKYAT'TEMPAT : WISMA MBSA, SHAH ALAM
TARIKH/MASA : 08 MARCH 2009/3.30 PETANG
bersama DSAI meraikan kemenangan rakyat

"HIMPUNAN SETAHUN TSUNAMI SUARA RAKYAT"

TEMPAT: DEWAN/PADANG MBSA SEKSYEN 30 JLN KEBUN
TARIKH/MASA: 07 MARCH 2009/8.00 MLM
PENCERAMAH: AZMIN ALI, NURUL IZZAH ANWAR,ABDULLAH SANI DAN LAIN2

Khamis, Mac 05, 2009

Motivasi Pelajar DUN Batu Tiga Shah Alam

TARIKH : 8 MAC 2009 (AHAD)
MASA : 8.00 PAGI - 5.30 PETANG

TEMPAT : KOMPLEK WARGA EMAS SEKSYEN24
PESERTA : PELAJAR YANG BAKAL MENDUDUKI PMR DAN SPM
ANJURAN : YB RODZIAH ISMAIL
ADUN BATU TIGA, SHAH ALAM


PENDAFTARAN ; SILA HUBUNGI
03-55421036

Beri Fokus Pada MES – AMK Selangor

SHAH ALAM, 5 Mac (SK): Angkatan Muda Keadilan (AMK) Selangor berharap peruntukan RM28 juta kerajaan negeri untuk Pusat Khidmat Masyarakat di seluruh 56 Dun dapat disalurkan dan digunakan dalam program Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES).
AMK Selangor turut menggesa agar semua pimpinan di peringkat kampung, pihak berkuasa tempatan (PBT) dan daerah, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun), Ahli Parlimen dan Ahli-ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) dapat memainkan peranan yang berteraskan mesra rakyat serta menyediakan program MES sepanjang tahun ini.
AMK menyeru rakyat negeri Selangor memberikan fokus sebaiknya terhadap semua program yang telah dirancang oleh Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor di bawah pimpinan Menteri Besar Abdul Khalid Ibrahim.
Ketua Penerangan AMK Selangor, Amri Saring berkata kesemua program yang telah dirancang itu adalah semata-mata untuk kebaikan dan manfaat yang menyeluruh kepada rakyat.
Menurutnya, fasa kedua MES yang mempunyai enam program akan dilaksanakan pada enam bulan pertama tahun ini.
Program-program yang telah dirancang dan bakal dilaksanakan itu merangkumi pertimbangan cuti bersalin selama 90 hari kepada wanita bekerja, pertimbangan cuti selama 14 hari kepada suami yang menjaga isteri bersalin dan pertimbangan cuti sebulan kepada wanita yang kematian suami.
“Selain itu ia juga melibatkan caruman takaful kepada orang kurang upaya (OKU) dan anak yatim, bantuan kepada peniaga muda serta bimbingan perniagaan kepada golongan belia,”katanya.
Sumber:Suara Keadilan

TAWAS -Tabung Warisan Anak Selangor

Skuad MES DUN Batu Tiga

Visi & Misi

Orang kito